Saturday, 1 October 2011

WANITA

Wanita yg dijaga oleh Allah, tidak sedikit pun Allah membenarkan mana2 lelaki menyentuh dirinya walaupun hatinya...kerana Allah teramat mencintainya...Tetapi, andai kita bergelumang dengan cinta lelaki, di mana Allah utk menjaga kita?...Allah seperti melepaskan kita kpd seorang manusia yg lebih banyak mengecewakan kita"
Jika Allah datangkan kesedaran dlm diri supaya meninggalkan cinta seorang lelaki, bermakna Allah mahu mengambil kita kembali utk dijaga-Nya...mengapa masih ragu2?..kekuatan usah ditunggu tp mesti dicari,..hargailah kesempatan yg Allah berikan...

"sebesar2 dosa adalah dosa yg dilakukan ketika kita rasa berdosa melakukannya"
~Imam Ghazali~

1 comment:

  1. Dari abu Hurairah r.a katanya, nabi s.a.w bersabda:”Sesiapa yang beriman kepada Allah dan hari kiamat, maka apabila ia menyaksikan suatu peristiwa, hendaklah dia menanggapinya dengan baik atau diam. Bijaksanalah membimbing wanita kerana wanita itu diciptakan dari tulang rusuk. Dan bahagian yang paling bengkok ialah yang sebelah atas. Jika engkau berusaha meluruskannya, nescaya ia patah. Tetapi jika engkau biarkan, ia akan sentiasa bengkok. Kerana itu bijaksanalah membimbing wanita dengan baik.”

    (Muslim)

    ReplyDelete